7 dolda knep för din Chromebooks styrplatta

7 dolda knep för din Chromebooks styrplatta

När vi pratar om gester tenderar vi att fokusera på olika fingrar på skärmen, oavsett om vi pratar om Androids gester och alla möjligheter på den fronten eller att tugga på den liknande uppsättningen av gester på skärmen som Chromebooks har haft för ett tag nu

Men det finns en annan klass av tidsbesparande reglage som smyger sig in i dina större Google-enheter. Dessa svep är relevanta för ChromeOS, i synnerhet, och kommer att få dig att flyga runt din favorit Chromebook på rekordtid, när du väl kommer ihåg att börja använda dem.

Här är sju Chromebook-pekplattagester som kommer att göra underverk för din produktivitet. Och tänk också på att vissa av dessa genvägar (relaterade till webben, särskilt funktioner på webbläsarnivå som inte är direkt anslutna till ChromeOS) även fungerar i Chrome-webbläsaren på andra operativsystem.

fingrar redo Här är vi...

(*7*)Chromebook Touchpad Gest #1: Side Scroll

Du vet säkert att du kan scrolla upp eller ner genom att placera två fingrar på din Chromebooks styrplatta samtidigt, sida vid sida, men jag glömmer ofta att samma grundläggande gest även fungerar för att scrolla horisontellt. .

Så nästa gång du behöver rulla åt vänster eller höger på en särskilt bred yta i ChromeOS, placera två fingrar tillsammans på styrplattan, antingen sida vid sida eller ovanpå varandra. (Båda metoderna kommer att fungera. Det är upp till dig!)

Allt du behöver göra är att dra fingrarna åt sidan och skratta medan skärmen härmar rörelsen.

(*7*)Chromebook Touchpad Gest #2: Tillbaka

På tal om att svepa med två fingrar, håll ner dina två siffror ett ögonblick och svep hela vägen till vänster på din styrplatta medan du tittar på en webbsida. Så länge du har varit på en annan sida tidigare på samma flik, tar detta dig ett steg tillbaka i din webbhistorik (motsvarande att trycka på Alt och vänsterpilen på tangentbordet).

Och om du redan har gått tillbaka ett steg i din webbhistoriks tidslinje, sveper du åt höger på din Chromebooks styrplatta med två fingrar för att gå till nästa sida i ditt surfspektrum.

(* 7 *)Chromebook Touchpad Gest #3: The Tab Switching Trick

Den här är till alla mina tvångsinriktade flikorganisatörer: när du har flera flikar öppna i ett enda Chrome-fönster på din Chromebook, kommer du genom att svepa med tre fingrar på din styrplatta att växla till nästa eller föregående flik i listan (beroende på om du sveper åt höger eller vänster förstås).

Ahhh... att byta mellan flikar har aldrig varit så tillfredsställande.

(*7*)Chromebook Touchpad Gest #4: Den övergripande ögonblicksbilden

Översiktsskärmen för ChromeOS – du vet, det som visar alla dina öppna appar och flikar – är en av de mest underskattade delarna av operativsystemet.

Den låter dig enkelt se allt du har öppet när som helst, snabbt navigera till andra appar eller webbplatser, hantera flera virtuella ChromeOS-skrivbord (mer om dessa på en sekund) och till och med zippa till en snabb och enkel konfiguration med delad skärm (av dra en aktiv applikation eller process till vardera sidan av skärmen).

Och, ja, du gissade rätt: din Chromebooks pekplatta erbjuder ett extremt effektivt sätt att svepa in i det förhandsgranskningsområdet med bara en snärtning av ett, eller mer exakt, tre fingrar.

Svep uppåt på din Chromebooks styrplatta med tre fingrar tillsammans när som helst för att öppna ChromeOS-översiktsgränssnittet, svep sedan nedåt med samma tre knogar för att avsluta när du är klar.

Det är en av de mest användbara ChromeOS-genvägarna du någonsin kommer ihåg.

(*7*)Chromebook Touchpad Gest #5: Din närmaste flik

Här är en annan skönhet med tre fingrar som är värd att behålla i det aktiva lagringsområdet i ditt huvud: När du vill stänga en flik kan du helt enkelt hålla muspekaren över dess titelområde, högst upp på skärmen, och sedan klicka eller peka på din styrplatta med tre fingrar. tillsammans.

Bög! Vem vet?!

(*7*)Chromebook Touchpad Gest #6: Direkt leverans av ny flik

Å andra sidan, när du vill öppna en länk på en sida som du tittar på i en ny flik, håll muspekaren över länken och klicka eller tryck sedan på den glödande styrplattan med tre fingrar igen.

Detta kommer att visa den associerade sidan på sin egen separata flik i samma webbläsarfönster, precis som om du hade hållit ned Ctrl-tangenten medan du klickade.

(*7*)Chromebook Touchpad Gest Number 7: The Virtual Desktop Quick Spin

Till sist, tillbaka till dessa virtuella skrivbord: När du har mer än ett skrivbord öppet på din Chromebook (och om du inte har någon aning om vad jag pratar om här, läs det här), kan du växla mellan virtuella skrivbord för att växla mellan skrivbord med en extremt användbart Chromebook-styrplatta-kommando.

Svep bara åt vänster eller höger på styrplattan med fyra fingrar vidrörande. Det är lite av ett besvärligt drag att vänja sig vid, men när du väl gör det kommer du aldrig att gå tillbaka till det klumpiga manuella alternativet.

Och med det är det bara en gest kvar: en stor tumme upp för alla härliga sekunder du ska börja spara.

Behåll kunskap som sparar tid med mitt gratis nyhetsbrev för android smarts. Du kommer att ha tre nya saker att prova varje fredag ​​– på Android, Chrome och alla möjliga andra Google-teman!

Copyright © 2022 IDG Communications, Inc.