När (*7*) Pixel 7-serien teasades i maj 2022 fick vi veta att den hade Tensor 2-kretsuppsättningen, styrkretsen tillverkad av (*7*) som följer kretsen som debuterade i serien (*7*) Pixel 6. Vi har precis hört vår första läcka om den här kommande komponenten, och den är fantastisk.

Ha tålamod här, eftersom källan är komplicerad: någon lyckades köpa en låst prototyp av (*7*) Pixel 7 Pro och skickade dess startloggar (den enda tillgängliga informationen kvar) till Telegram-kanalen (*7*) Nyheter | FR (öppnas i en ny flik) (förmodligen inget att göra med (*7*)s eget nyhetsverktyg med samma namn).

Den här kanalen delade sedan med sig av nyckeln: de kommande telefonerna kommer uppenbarligen att ha samma skärmar som sina föregångare, och Tensor 2-kretsuppsättningen kommer tydligen att vara kusligt lik originalet. Ta all denna information med en nypa salt, på grund av källans nyfikna natur, men det är värt att gräva i.

Om det finns begränsade förändringar av chipsetkomponenterna betyder det att Pixel 7 sannolikt inte kommer att ha lika mycket processorkraft som sin Pixel 6-föregångare; det betyder inte att det kommer att vara identiskt, eftersom (*7*) skulle kunna lägga till mer AI, men förvänta dig inte superkraftig Android.

Detta faktum kan göra dig besviken, trots allt borde nyare telefonmodeller vara mer kraftfulla, men i verkligheten är det inte ett problem.

Analys: det bästa är det sämsta

Varje ny iteration av Android-processorn är tänkt att vara snabbare än den tidigare. Snapdragon 8 Gen 1 är tänkt att vara snabbare än 888, som ska vara snabbare än 865, som ska vara snabbare än 855 (till exempel).

Men i praktiken är det inte så enkelt, och vi kan kontrollera detta genom att titta på referenserna. På TechRadar använder vi Geekbench 5-testet för att se hur snabba telefoner är i ett labb, även om andra sajter använder alternativ. Och det har visat oss något väldigt intressant på sistone.

Telefoner som använder det avancerade Snapdragon 888-chippet från 2021 har i allmänhet uppnått samma prestanda som de som använder sin föregångare, 865, med de från den nya 8 Gen 1 som ofta underpresterar båda.

Delvis beror det på att dessa nya chips har fruktansvärda överhettningsproblem, vilket kan leda till en snabb nedgång i prestanda när de används, och det finns något att säga för att de nya chipsen sticker ut på ett sätt som jämförande tester inte upptäcker.

Men det enkla faktum är att telefoner har kommit till en punkt där de är ganska snabba. Du behöver ingen mobil enhet för att bli snabbare om dina fingrar inte är tillräckligt snabba för att behöva det, eller om spelets grafik har överträffat vad små skärmar kan göra.

Istället fokuserar de nya chipsen mer på optimering och energieffektivitet, nya kamerafunktioner och förbättrad AI. Att vara stark eller snabb är inte längre lika viktigt som att vara smart.

Så (*7*) handlar troligen bara om publikanvändning och fokuserar mindre på kraft och mer på allt annat. Och det skulle passa med dess modus operandi: Den har alltid förlitat sig mycket på AI för saker som fotografering och smarta assistenter.

Så om Pixel 7 inte imponerar i benchmark-tester är det bra: telefonen kommer sannolikt att se förbättringar på många andra områden och kommer att förbli en utmanare för vår bästa smartphones-lista.

Dela detta