Ännu en vecka, ännu en ny skörd av nya filmer och TV-program på streamingtjänster. Men för andra decemberhelgen i rad finns det en märkbar brist på semester-tema ankomster att lägga till din vinterbevakningslista. Vi kanske alla är med på den stygga listan i år.

Ändå, bortsett från semesterfrustrationer, har företag som Netflix, Prime Video och HBO Max erbjudit en iögonfallande uppsättning nytt innehåll att njuta av under de kommande dagarna, med Pinocchio säsong 3 och Guillermo Del Toros Dark Matters på väg. .

Nedan har vi samlat sju av de bästa nya filmerna och TV-programmen som finns att se på streamingtjänster i helgen.

(*7*)Pinocchio av Guillermo Del Toro (Netflix)

Vem sa att Netflix hade tappat smaken för originalitet? Med Guillermo Del Toros Pinocchio blåser streamern nytt liv i Carlo Collodis älskade saga från 1883 om en trädocka som längtar efter att bli en riktig pojke.

Inspelad helt i stop-motion (på liknande sätt som Netflix-serien The House), del Toros mörkare anpassning utspelar sig på 1930-talet under Mussolinis fascistiska regim och har en stjärnspäckad röstskådespelare som inkluderar Ewan McGregor, David Bradley, Tilda Swinton, Christoph Waltz, Cate Blanchett och mer.

Forrest Gumps filmskapare Robert Zemeckis väckte nyligen Pinocchio till liv på Disney Plus, även om vi kallade filmen "en något magisk remake vars trådar äntligen håller tillbaka den." Del Toros version av denna uråldriga historia är dock utan tvekan en av de bästa Netflix-filmerna på flera år. Visning krävs.

Nu tillgänglig för strömning på Netflix.

Dagens bästa Netflix-erbjudanden

(öppnas i en ny flik)netflix (öppnas i en ny flik)netflix (öppnas i en ny flik)

Innehållsförteckning

Dark Matter Säsong 3 (HBO Max)

Efter en hysterisk start på 2019 har HBO och BBC:s His Dark Materials-serie misslyckats med att upprätthålla samma nivå av popularitet under åren sedan. Därför kommer den tredje och sista säsongen av serien med tyngden av ansvar på sina axlar.

Baserad på The Amber Spyglass, den tredje romanen i Philip Pullmans trilogi av titulära romaner, börjar His Dark Materials säsong 3 direkt efter att Lyra (Dafne Keen) kidnappats i händerna på sin mamma, Marisa Coulter (Ruth Wilson). , under säsongen. 2 final, och följer Wills (Amir Wilson) försök att rädda henne.

I vår recension kallade vi seriens sista utflykt för ett "underbart men inkonsekvent slut på en av HBO Max bästa serier." De två första avsnitten av His Dark Materials säsong 3 är nu tillgängliga att streama på HBO Max, med de återstående sex avsnitten planerade att anlända varje måndag. Storbritanniens fans kommer att behöva vänta till den 18 december för att se serien återvända till BBC iPlayer.

Nu tillgänglig att streama på HBO Max.

Harry och Megan (Netflix)

Lyssna på tillströmningen av skurriga tabloidrubriker: Harry och Meghan har börjat streama på Netflix.

Denna sexdelade dokumentserie, uppdelad i två volymer, ser de före detta hertigen och hertiginnan av Sussex ge sin sida av en kontroversiell sann historia, som har pågått sedan parets till synes sagolika bröllop 2018.

De första tre avsnitten av serien tar upp teman som plikt, ras och påstått svek, även om de kommande tre avsnitten, som har premiär den 15 december, kommer att intensifiera dramat ytterligare. Räkna med långa spin-offs från (och för) Harry och Meghan.

Nu tillgänglig för strömning på Netflix.

Emancipation (Apple TV Plus)

Will Smith återvänder för sin första filmroll sedan Oscarskontroversen med Emancipation på Apple TV Plus.

Ett historiskt drama baserat på en sann berättelse från Southpaw-regissören Antoine Fuqua, det följer Smith som en förrymd slav, Peter, som måste överlista jägare och navigera i de dödliga Louisianas träsk på sin resa till säkerhet i norr.

Recensionerna för Emancipation har varit avgjort blandade hittills, med vissa kritiker som kallar Smiths återkomst "tortyrporr" och andra kallar det "en tuff, stram jaktthriller." När vi har sett den i helgen kommer vi att bestämma om den förtjänar en plats på vår lista över de bästa Apple TV-filmerna.

Nu tillgänglig att streama på Apple TV Plus.

Dagens bästa Apple TV+-erbjudanden

AppleTV + (öppnas i en ny flik)

A Muppet Christmas Carol (Disney Plus)

Visst, The Muppet Christmas Carol är inte en ny film (i traditionell mening), men Disneys älskade semesterklassiker är nu tillgänglig att streama på Disney Plus för första gången.

För att fira filmens 30-årsjubileum, som infaller söndagen den 11 december, innehåller denna version av Michael Caines anpassning med Charles Dickens en extra "förlorad" låt, When Love Is Gone, framförd av Caine och motspelaren Meredith Braun.

Du borde inte behöva någon anledning att se om The Muppet Christmas Carol, utan tvekan en av de bästa julfilmerna, i december, men nu har du ändå en ganska övertygande film.

Nu tillgänglig att streama på Disney Plus.

Dagens bästa Disney+-erbjudanden

Disney (öppnas i en ny flik)Disney + (öppnas i en ny flik)

Little America Säsong 2 (Apple TV Plus)

Säsong 2 av Little America är med i Emancipation på Apple TV Plus i helgen.

Återigen baserad på en serie inspirerande invandrarberättelser publicerade i Epic magazine, denna komediantologi i åtta delar, från producenterna Lee Eisenberg (The Office), Siân Heder (CODA) och Kumail Nanjiani (Eternals), syftar till att värma hennes hjärta med dess varierande berättelser om hopp och lycka.

Visst, det kanske låter lite för sött för din smak, men den andra säsongen av Little America har nästan blivit allmänt hyllad som "en vital skatt i tv-landskapet." Lita på oss: kolla in den här innan den blir för cool.

Nu tillgänglig att streama på Apple TV Plus.

Something Tiffany (Prime Video)

Okej, så vi kanske berättade en vit lögn om att det absolut inte fanns några nya julfilmer att njuta av denna helg.

Something From Tiffany's on Prime Video är din typiska semesterrom-com. Enligt den officiella sammanfattningen av filmen följer den en kvinna (Zoey Deutch) vars liv vänds upp och ner när en förlovningsring avsedd för någon annan leder henne till personen (Kendrick Simpson) hon är tänkt att vara med.

Vi tvivlar på att detta kommer in på vår lista över de bästa Prime Video-filmerna, men vi erkänner att Something From Tiffany låter som en ganska härlig berättelse för de kalla vintermånaderna.

Nu tillgänglig att streama på Prime Video.

Dagens bästa Amazon Prime-erbjudanden

Amazon Prime (öppnas i en ny flik)Amazon Prime (öppnas i en ny flik)Amazon Prime (öppnas i en ny flik)

Dela detta