7 nya filmer och TV-program på Netflix Prime

I ett sällsynt brott med traditionen är denna veckas strömmande ankomster inte på väg att sätta eld på internet. Det här kan låta som en recension, men det är definitivt uppfriskande att ta sig igenom en helg utan pressen att behöva lyssna på den senaste Stranger Things-filmen eller tv-serien av rädsla för att missa något.

Istället består dagens rekommendationer av mindre kända projekt som, även om de fortfarande har några stora Hollywood-namn, inte har prydt varje skylt och filmduk, från hav till hav. Netflix thriller Spiderhead med Chris Hemsworth i huvudrollen är den mest anmärkningsvärda ankomsten, medan The Old Man, Cha Cha Real Smooth och Good Luck to You, Leo Grande är några av de mer lågmälda i gänget.

Nedan har vi samlat sju av de bästa nya filmerna och TV-programmen som finns att streama på Netflix, Prime Video, HBO Max och mer i helgen.

Spindelhuvud (Netflix)

En av de mest spännande nya Netflix-filmerna på streamerns releaseschema för 2022 är Spiderhead, en storbildsanpassning av George Saunders dystopiska berättelse från 2010 (öppnas i en ny flik).

Med Marvel-filmens stamgäst Chris Hemsworth, Maverick's Top Gun: Miles Teller och DCEU-nykomlingen Jurnee Smollett, följer denna psykologiska thriller ödet för två fångar i ett toppmodernt fängelse, som drivs av den mystiska visionären Hemsworth, där fångar har ett val. att minska sina straff genom att frivilligt delta i experiment som involverar känsloförändrande droger.

Teller återförenades med Top Gun: Maverick-regissören Joseph Kosinski för denna häpnadsväckande eskapistiska film, som Hemsworth också samproducerade (som han gjorde med en annan ny Netflix-film, Interceptor). Tidiga recensioner av Spiderhead har generellt sett varit positiva, och de flesta tittare har beskrivit det som ett kvickt och njutbart äventyr som inte återuppfinner thrillergenren (vår recensent kallade dock filmen för "en sorts en fyrkantig pinne i ett hål"). «).

Nu tillgänglig för strömning på Netflix.

Dagens bästa Netflix-erbjudanden

The Old Man (Hulu, Disney Plus Star)

Låt dig inte luras av titeln: Den gamle handlar inte om en gammal man. Okej, det är det, men Jeff Bridges Dan Chase är inte en morfar du vill bråka med.

Anpassad från romanen med samma namn av Thomas Perry, ser denna FX-producerade serie Bridges spela rollen som en före detta CIA-agent som, efter att ha överlevt ett oväntat mordförsök, går i pension för att konfrontera sitt oroliga förflutna. Det hela låter väldigt mycket som en Liam-Neeson-actionfilm för oss, men med Black Sails-skaparna Jonathan E. Steinberg och Robert Levine som showrunners, för att inte tala om inblandningen av Spider-Man: No Way-regissören. Mannen har förutsättningarna för en fantastisk produktion.

Serien med sju avsnitt, även med John Lithgow och Amy Brenneman i huvudrollerna, streamas på Hulu i USA och Disney Plus Star i Storbritannien.

Nu tillgänglig att streama på Hulu i USA och Disney Plus Star i Storbritannien.

Cha Cha Real Soft (Apple TV Plus)

Sugen på att se något lite mer upplyftande i helgen? Cha Cha Real Smooth från Apple TV Plus kan vara något för dig.

Den här blivande filmen spelar författaren och regissören Cooper Raif som nyligen utexaminerad vars jobb som värd för en bar mitzva leder honom till en oväntad vänskap med en mamma (Dakota Johnson) och hennes tonårsdotter (Vanessa Johnson). Burghardt).

I vår recension beskrev vi den här som "tråkigare än [ett] ikoniskt kulturellt ögonblick", men Cha Cha Real Smooth kammade hem det prestigefyllda People's Choice Award på årets Sundance Film Festival, ett pris som vann vinnaren av Bästa CODA-filmen av 2021.

Nu tillgänglig att streama på Apple TV Plus.

Lycka till dig Big Leo (Hulu)

Lycka till, Leo Grande har av kritiker beskrivits som en milstolpe i Emma Thompsons karriär, vilket borde räcka för att väcka ditt intresse.

Detta småskaliga drama från regissören Sophie Hyde (52 Tuesdays, Animals) utspelar sig främst som ett samtal mellan två personer i ett rum och följer Nancy (Thompson), en änka, pensionerad skollärare som bokar ett rum på hotell och anställer en sexarbetare (Daryl McCormack) i hopp om att upptäcka en form av nöje han aldrig haft under äktenskapet.

Leo Grande erbjuder en uppfriskande taktförändring från den actionfyllda maten som så ofta finns på andra ställen på streamers, Good Luck to You, och framstår som en smidig, nyanserad komedi som ger ett par fantastiska framträdanden från sina två huvudroller. De i USA kan streama den på Hulu, medan brittiska tittare måste bege sig till sin närmaste biograf för att titta på.

Nu tillgänglig att streama på Hulu.

Guds favoritidiot (Netflix)

Den vanliga komediduon (och det verkliga gifta paret) Melissa McCarthy och Ben Falcone återvänder till filmduken för God's Favorite Idiot på Netflix.

Denna sitcom på åtta avsnitt handlar om en vanlig teknisk supportarbetare, Clark (Falcone), som, efter att ha blivit en förtroendefull budbärare från Gud, har i uppdrag att rädda mänskligheten (ungefär som Evan Baxter i Evan Tout-Powerful). McCarthy spelar hans medarbetare och kärleksintresse, Amily, som lägger till ännu mer kaos till Clarks nya liv.

Tyvärr blev Guds favoritidiot förbannad av kritiker – en kallade det en "lågpunkt" för paret på och utanför skärmen – men det ser fortfarande ut som att det kommer att ge några skratt här.

Nu tillgänglig för strömning på Netflix.

(*7*)Brudens far (HBO Max)

Det skulle inte vara en bra veckosammanfattning om den inte inkluderade en meningslös remake, men tack och lov är pappan till bruden på HBO Max här för att hjälpa till.

För att vara rättvis var denna klassiska berättelse om en överlägsen far som kämpar för att komma överens med sin dotters äktenskap ursprungligen en roman och har redan gjorts till en långfilm flera gånger (först 1950, sedan 1991). Den här senaste versionen följer en kubansk-amerikansk familj och har Andy Garcia och Gloria Estefan i huvudrollerna.

Vad mer kan man säga? Om du gillar cheesy romantiska komedier kommer Father of the Bride att leverera söt charm i spader; förvänta dig inte att den vinner några Oscars.

Nu tillgänglig att streama på HBO Max.

Dagens bästa HBO Max-erbjudanden

Paul Pogba: The Pogmentary (Prime Video)

Det är officiellt: Paul Pogba: The Pogmentary är det sämsta dokumentärnamnet någonsin.

Denna femdelade serie sätter Frankrike och Manchester Uniteds fotbollsstjärna Paul Pogba under lupp i ett försök att avslöja mannen bakom mystiken, eller så skulle dess officiella sammanfattning säga.

Utan embargo, en juzgar por las reaktioner de los criticos, realidad es un poco diferente. Med tanke på att Pogba, när han gjorde The Pogmentary, letade efter en ny klubb att kalla hem, är hans två och en halvtimme bakom kulisserna inslag avsett att spela mindre som en meningsfull exponering och mer som en annons för Paul Pogba. De cualquier manera, los fanáticos de los deportes i allmänhet aún pueden disfrutar de este.

Nu tillgänglig att streama på Prime Video.

Dagens bästa Amazon Prime-erbjudanden

Dela detta