Amazon Kindles och Kobo-surfplattor är några av de bästa e-läsare du kan köpa, men inget av företagen har ett enda alternativ med inbyggda högtalare. Självklart följer de mindre aktörerna på e-boksläsarmarknaden olika regler och erbjuder redan e-läsare med högtalare. Den sista är eran (*7*).

Era kommer till dig av (*7*), ett företag född i Ukraina men med huvudkontor i Schweiz. Era är en 7-tums e-läsare som lyfter konkurrensen från Kindle Oasis och Kobo Libra 2.

(*7*) är kända för sina enheter med ett mycket specifikt utseende: rundade nedre hörn som visar en remsa av metallisk färg och kontrollknappar som vanligtvis finns under skärmen. The Era har dock sina sidvändningsknappar på kanten av sin bredare sidoram, där strömbrytaren också är placerad, som verkar ha avskurna hörn snarare än rundade.

(*7*) Era använder den senaste E Ink Carta 1200-skärmtekniken som, samtidigt som upplösningen bibehålls på 300ppi, förbättrar svarstiderna med 20 % och sidkontrasten med 15 %. Men istället för att använda ett lager av plast ovanpå som de flesta andra e-läsare, har Era en glasskärm som ligger i linje med ramarna. Och det bästa av allt är att skärmljuset kan styras i både ljusstyrka och temperatur, vilket lovar en bekväm läsupplevelse i alla situationer.

Bortskämd med att välja

(Bildkredit: (*7*))

Tillsammans med (*7*) Eras inbyggda högtalare för ljudboksstöd finns det även Bluetooth-anslutning, så att du kan gå den traditionella vägen att para ihop trådlösa hörlurar med surfplattan. (*7*) säger också att du kommer att kunna para ihop den med bilstereosystem om ditt stöder Bluetooth och även bärbara högtalare om du vill.

(*7*) Era stöder 29 olika filformat, inklusive 19 för e-böcker, sex ljudfiler och fyra grafiska format. Det är mer än en Kindle eller Kobo eReader. Dessutom finns det 22 förinstallerade ordböcker, användbara om du ska lära dig ett nytt språk.

(*7*) lovar att Era kommer med repskydd, ett viktigt inslag när skärmen är täckt med ett lager av glas, och är IPX8-klassad vattentät, vilket innebär att den blir bra i två meter vatten upp till 60 minuter .

Det finns ett 1700mAh-batteri som borde ge dig cirka fyra veckors uppspelningstid innan du behöver fylla på det, med två färger att välja mellan, var och en med sin egen lagringskapacitet.

(*7*) Era finns i Stardust Silver med en maximal kapacitet på 16 GB och Sunset Copper med 64 GB lagringsutrymme. De ger dig tillbaka €199 (cirka $159 / AU$275) respektive €249 (ca $199 / AU$345). Enheter (*7*) har begränsad tillgänglighet över hela världen, men du kan importera dem från amerikanska återförsäljare som Amazon och Newegg.

Dela detta