Samsung sjunger och dansar stort på sina avancerade telefoner som nya Galaxy S22, och visar upp alla de roliga och användbara funktionerna hos dessa enheter. Men om du inte har råd med någon av dessa avancerade mobiler kan du anta att du inte kan dra nytta av dessa verktyg.

Detta är inte fallet eftersom många mer prisvärda Samsung-telefoner också erbjuder många fantastiska funktioner som finns på Galaxy S-enheter. Så om du handlar efter en Galaxy A-telefon, som mellanklass Samsung Galaxy A53 eller till och med Budget Galaxy A13, Du kan använda många av dessa funktioner.

För att ge dig en uppfattning om några av de fantastiska funktionerna i Samsung Galaxy S22 som du kan njuta av på billigare Samsung-telefoner, visar vi dig sex av våra favoriter just nu.

1. Enkelbildsläge

Enkelbildsläget för Samsung Galaxy A53

(Bildkredit: framtid)

Med Samsung Galaxy S20-serien såg vi lanseringen av Single Take, ett läge som gör fotografering mycket enklare och förblir en fantastisk funktion för senare Galaxy S-enheter.

Med läget tar du en video av ditt motiv, rör dig och fotograferar från olika vinklar, sedan väljer AI de bästa stillbilderna och redigerar dem åt dig.

Detta gör att du kan ta ett fantastiskt foto oavsett om du kan fotografering eller inte.

Även om detta är ett stort försäljningsargument för Samsung Galaxy S-telefoner, är det även tillgängligt på Galaxy A-telefoner. Detta gör att du kan ta dessa superenkla bilder oavsett om du har betalat för Samsung-telefonen eller inte.

Det är sant att AI:n inte är lika smart på budgettelefoner, så det visuella stämmer inte riktigt överens med telefonerna i S-serien, men det är ändå en trevlig funktion som du inte behöver betala mycket för. .

2. Underhåll av enheten

Om du spenderar mycket pengar på en dyr telefon vill du att den ska hålla länge, men beroende på hur du använder den kanske det inte alltid är lätt att uppnå.

Lyckligtvis erbjuder Samsung-telefoner ett sätt att hjälpa till med det. I avsnittet Batteri i ditt Inställningsläge kan du hitta menyn Device Care. Här kan du se hur hälsosam din enhet är, med en enkel poäng som låter dig veta hur väl telefonen är optimerad för livslängd, och du kan också försöka öka den poängen.

Menyn ger dig alternativ för att optimera lagring, minne och batteri, allt för att se till att din telefon presterar som bäst.

Även om du inte betalade mycket för en Samsung-telefon kan det här läget vara användbart; trots allt vill du att din enhet ska hålla i några år, oavsett om du betalade 400 USD eller 1,400 XNUMX USD. Den här menyn visas för alla Galaxy-enheter, inte bara S-serien, så att du kan förbättra hur din telefon fungerar.

3. 120Hz skärm

Skärmen på Samsung Galaxy A52 5G

(Bildkredit: LaComparacion)

Samsung var ett av de första företagen att använda skärmar med hög uppdateringshastighet i sina smartphones, och vissa Galaxy S-telefoner använde 120Hz-skärmar före konkurrenterna.

Skärmar med hög uppdateringsfrekvens gör rörelser mjukare. Så oavsett om du surfar på sociala medier eller spelar spel får du en roligare tittarupplevelse.

Det är en funktion som vi från början uteslutande såg på avancerade telefoner (den tidigare nämnda S20 var en av de första som använde den), men nu behöver du inte betala premiumavgifter för att njuta av den.

Nu när funktionen har funnits ett tag har vi sett fler och fler budget- och mellanklasstelefoner använda den. I Samsungs fall är det delvis sant, eftersom vissa av dess budgetenheter nu har 120Hz-skärmar.

Detta inkluderar Samsung Galaxy A52 5G och A73 - dessa har 120Hz-skärmar men kostar dig inte lika mycket som de avancerade Galaxy S-alternativen. Så om du gillar smidiga skärmar kan du få en gratis.

4. Adaptiv laddning

Ett bra exempel på en funktion som först introducerades i Samsungs avancerade telefoner är adaptiv laddning: detta läge skyddar batteritiden genom att använda AI för att avgöra när man ska ladda snabbt och när man ska minska strömmen. Med detta kan du hålla din telefon inkopplad i flera år utan att förstöra batteriet helt.

Ursprungligen var detta bara tillgängligt på avancerade telefoner i Galaxy S- och Galaxy Note-serierna, men det har nyligen börjat dyka upp på mer prisvärda telefoner också.

Du måste använda en Samsung-laddare för att den här funktionen ska fungera, vilket du inte får med vissa nyare Galaxy A-telefoner. I längden kan det förlänga telefonens livslängd.

5. Matläge

(* 6 *)Samsung Galaxy A13 vänd framåt hållen i en hand

(Bildkredit: framtid)

Även om Single Take är det läge Samsung introducerar oftast, är det inte det enda användbara sättet att ta bilder om du inte vill använda standardfotoläget.

Ett annat är Food mode som, trots sitt namn, inte behöver användas endast på mat. Det låter dig välja ett fokusområde, och resten av bilden är suddig: du kan välja ett djur, ett mönster eller naturligtvis mat och få det att sticka ut från bilden. Läget ändrar också plugin-programmet med en hälsosam (eller ohälsosam) dos av mättnad för att få den att sticka ut mer.

Det här läget är inte bara användbart på Samsung Galaxy S-telefoner, utan visas även på enheter i A-serien. Eftersom billigare telefoner inte har så kraftfulla kameror är det utan tvekan ännu mer praktiskt på dessa enheter. För att få de bästa bilderna möjlig.

6. Fläckfärg

När du väl har tagit ett foto kan det vara roligt att redigera det så att det verkligen är redo för sociala medier, och Samsungs avancerade telefoner ger dig möjligheten att göra just det.

Nyckelfunktionen här är dekorfärg: när den används i Samsungs Gallery-app kan du välja en färg och den kommer omedelbart att växla till monokrom i fotot. Det låter dig skapa några vackra konstnärliga mästerverk om du leker med det.

Som du antagligen kan gissa från titeln på den här artikeln är det här en annan funktion som är tillgänglig på Galaxy A- och Galaxy S-enheter. Vi har använt den tidigare för att ta några vackra konstnärliga bilder, speciellt när den används för att göra en selfiebakgrund vit och svart ( men lämnar ämnet, oss, som färgat).

Tack vare det, tillsammans med de kameralägen vi redan har granskat, är en Galaxy A-telefon lika bra som en Galaxy S om du är en produktiv Insta-affisch.