Framtiden för webbhotell 5 saker att tänka på

Webbplatser är nödvändiga för alla typer av företag, och om du funderar på att skapa din egen webbplats för att marknadsföra din portfölj eller växa ditt företag kan det verka lite överväldigande.

Det är ingen hemlighet att kostnaden för webbhotelltjänster (öppnas i en ny flik) kan vara mycket hög beroende på din budget, men visste du att det finns sätt att sänka din faktura utan att offra kvalitet eller prestanda?

Vi kommer att diskutera några tips för att minska dina kostnader för webbhotell. Genom att följa dessa strategier kan du spara pengar och ändå få den service du behöver.

1. Köp ditt domännamn och SSL-certifikat

Ditt domännamn är adressen till din webbplats (till exempel example.com). SSL-certifikat är det som gör att du kan ha en säker webbplats (dvs en som använder HTTPS-protokollet). Båda är viktiga för alla webbplatser, men de kan också vara dyra.

Den goda nyheten är att det finns sätt att få både ditt domännamn och SSL-certifikat (öppnas i en ny flik) utan att bryta banken. Ett sätt att göra detta är att leta runt och jämföra priser från olika leverantörer. Ett annat alternativ är att använda en gratistjänst som Let's Encrypt, som erbjuder gratis SSL-certifikat.

Hur som helst, se till att du får det bästa erbjudandet om dessa väsentligheter för din webbplats. Annars kan du sluta spendera mer än nödvändigt.

2. Inkludera domänregistrering i ditt webbhotell

Ett enkelt sätt att spara pengar är att registrera ditt domännamn hos ditt webbhotell. Många leverantörer ger dig ett gratis eller rabatterat domännamn när du tecknar ett årskontrakt, så det är värt att överväga om du vill minska kostnaderna.

Att registrera din domän hos ditt webbhotell kan också förenkla processen för att hantera din webbplats. Istället för att behöva hålla reda på flera inloggningar och kontaktuppgifter kan du hantera allt på ett ställe.

Det kan spara tid och frustration med att köpa ett domännamn från en oberoende domänregistrator (öppnas i en ny flik).

(*6*)3. Bestäm om du behöver alla säkerhetsalternativ

Vissa säkerhetsfunktioner är viktigare än andra, och vissa kanske inte är nödvändiga alls, beroende på vilken typ av företag du driver. Till exempel, om du driver ett litet detaljhandelsföretag behöver du förmodligen inte oroa dig för saker som nätverksintrångsdetektering eller förhindrande av dataförlust. Å andra sidan, om du är en onlineåterförsäljare som accepterar kreditkortsbetalningar, är betalningssäkerhet ett måste.

Det bästa sättet att avgöra vilka säkerhetsalternativ du behöver är att sätta dig ner och bedöma dina risker. Vilka är chanserna att någon kommer in i ditt nätverk? Hur stor är risken för att känslig information läcker ut? När du har identifierat dina risker kan du välja vilken typ av säkerhetsalternativ du behöver.

4. Läs det finstilta

Detta är en av de viktigaste sakerna du kan göra när du försöker spara pengar på webbhotell. Se till att du förstår servicenivåavtalet och vad det omfattar.

Om du inte gör det kan du sluta med att betala för saker du inte använder, eller ännu värre, bli dumpad om något går fel. Vissa värdar kommer att erbjuda stora rabatter om du registrerar dig för ett ett- eller tvåårskontrakt.

Även om detta kan tyckas vara mycket till en början, kan det sluta kosta dig mer i det långa loppet om du måste byta webbhotell innan ditt kontrakt går ut.

5. Se upp för gratis webbhotell och gratis domännamn

Det finns många gratis webbhotell (öppnas i en ny flik) och gratis domännamnsleverantörer. Vissa av dem är legitima, men många av dem är det inte. Du bör vara mycket försiktig när du väljer leverantör eftersom du kan få många problem i framtiden.

Ett problem du kan stöta på är att din webbplats kan tas ner när som helst utan förvarning. Detta beror på att de flesta gratisleverantörer inte är bundna av några regler eller förordningar. De kan ta ner din webbplats om de vill, och det finns inget du kan göra åt det.

Ett annat problem är att din webbplats kan vara full av annonser. Detta beror på att leverantören måste tjäna pengar på något sätt, och de kommer sannolikt att göra det genom att placera annonser på sin webbplats. Detta kan vara väldigt irriterande för dina besökare och få din webbplats att se oprofessionell ut.

Så om du funderar på att använda gratis webbhotell eller en gratis domännamnsleverantör, se till att göra din research först. Se till att du vet vad du ger dig in på innan du förbinder dig. Annars kan du ångra dig senare.

6. Årliga webbhotellkontrakt är billigare, men månadsavgiften är närmare värdens förnyelsetakt.

När du söker efter webbhotellsleverantörer ser du ofta två olika typer av prisstrukturer: årlig och månadsvis. Men vilken ska man välja?

Svaret, som med det mesta i livet, är att det beror på. Om du precis har börjat och inte är säker på hur länge du behöver webbhotell, kan det vara det bästa alternativet att välja ett månadskontrakt. På så sätt, om du bestämmer dig för att du inte behöver det efter några månader, behöver du inte betala för ett helt år.

Å andra sidan, om du vet att du kommer att använda webbhotell under överskådlig framtid, kan ett årskontrakt spara pengar på lång sikt. Många webbhotell erbjuder rabatter till kunder som tecknar ett årskontrakt, så du kan sluta betala mindre per månad än med ett månadskontrakt. Observera att årliga rabatter i allmänhet inte är ett fast pris och att förnyelsepriset kommer att kosta mer än det ursprungliga priset du betalade. I vissa fall återspeglar månadsplaner bättre hur mycket du kommer att betala för ditt webbhotell på lång sikt.

I slutändan är det upp till dig att bestämma vilken prisstruktur som bäst passar dina behov. Se bara till att göra din research och jämför priser innan du fattar ett beslut.

Att sänka din webbhotellräkning behöver inte vara svårt – det finns flera olika strategier du kan använda för att sänka dina kostnader utan att ge avkall på kvalitet eller prestanda. Prova att implementera några av teknikerna ovan och se hur mycket du kan spara.

Dela detta