Estas mejores aplicaciones moviles pueden haber expuesto a millones de

Även om alla typer av bedrägerier utgör allvarliga utmaningar, är identitetsstöld en av de mest kraftfulla och konsumenter måste vara särskilt försiktiga för att upptäcka och undvika det. Människor behöver utbilda sig själva om att skydda sin personliga information, men många kanske känner att de inte vet var de ska börja. Det finns fem huvudsteg du kan vidta för att skydda dig mot identitetsstöld och förhindra bedragare och bedragare från att få personlig information eller komma åt konton.

Se upp för phishing

Nätfiske-e-postmeddelanden (öppnas i en ny flik) är en viktig taktik för bedragare och har vuxit ur de klumpiga och dåligt skrivna ansträngningarna från det förflutna. Men många innehåller fortfarande tydliga tecken på en bluff, som dålig formatering och inofficiella e-postadresser. Nätfiske-e-postmeddelanden (öppnas i en ny flik) är utformade för att övertyga konsumenter att klicka på en skadlig länk. Därför bör konsumenter undvika att följa länkar som de inte känner igen. Var särskilt uppmärksam på ett e-postmeddelande som kräver omedelbara åtgärder, som att kräva betalning för att behålla din energi; bedragare vet att konsumenter är mer benägna att göra ett misstag om det är brådskande.

Det bästa sättet att eliminera förfalskningar är att självständigt verifiera informationen genom att logga in på personliga konton på företagets webbplats. Företag lägger ofta upp en varning på sin webbplats om de blir medvetna om bluffmejlet. Smishing, där nätfiske sker via textmeddelanden, är inget nytt hot, men det har utvecklats under covid-19-pandemin och representerar en annan väg som konsumenterna måste vara mycket vaksamma på.

(*5*)Aktivera tvåfaktorsautentisering

Många onlinekonton erbjuder tvåfaktorsautentisering, vilket kan hjälpa till att förhindra övertagande av konton online. Textmeddelanden är den näst mest populära faktorn, men den är också sårbar för övertagande, så folk bör välja en annan faktor, om en sådan finns.

Registrera dig för aktivitetsvarningar från finansinstitut

Att registrera sig för aktivitetsvarningar hos banker eller kreditkortsföretag kan varna konsumenter om misstänkt aktivitet kopplad till deras konton. Människor meddelas omedelbart, vilket kan förhindra ytterligare avgifter eller bedrägliga uttag. Dröj inte med att rapportera misstänkta bedrägerier till din bank, och fråga om möjligheten att stänga kontot i fråga.

Sätt upp identitets- och kreditövervakning

Människor kan registrera sig med en kredit- och identitetsövervakningstjänst som kommer att ge en varning om deras data är i fara. Personlig information handlas ofta på den mörka webben och övervakningstjänster fokuserar på var data är kända för att köpas och säljas och skickar varningar om personuppgifter identifieras. Kreditövervakningstjänster varnar människor om det har skett en förändring i deras kreditprofil, till exempel nya branscher eller fasta kreditansökningar. Om människor är oroliga för att deras information har använts på ett bedrägligt sätt, kan en professionell avgöra omfattningen av bedrägeriet och hjälpa till att återställa identiteten.

Följ bästa metoder för lösenordssäkerhet

Det finns många tips tillgängliga om hur man skapar starka och unika lösenord för varje konto. Men eftersom en genomsnittlig person har 70-80 konton är det svårt att komma ihåg dem alla, och många återanvänder lösenord. Att installera en lösenordshanterare (öppnas i en ny flik) kan hjälpa dig att skapa och lagra lösenord för alla dina konton på dina enheter. Även om användning av vanliga lösenord som QWERTY eller din hunds namn inte gör dig säker, kan det föreslå ett nästan omöjligt att gissa alternativ.

Den största fördelen med detta borde vara att det inte finns något trollspö som ger ett fullständigt skydd när det gäller att undvika identitetsstöld. Det bästa konsumenterna kan göra är att vara uppmärksamma och vara försiktiga. Att anta säkerhetsskikten som beskrivs i listan ovan kommer att ge människor den högsta nivån av skydd mot ett hot som kommer att bli allt mer destruktivt i framtiden.

Dela detta