Apple startar sin årliga Worldwide Developers Conference (WWDC) idag, och det är rimligt att säga att en hel del förväntan har byggts upp kring vad som kan tillkännages.

Vissa förutsägelser stämmer från tidiga släpp som inte dök upp vid tidigare Apple-evenemang, som M2-systemet-på-chip, Apples nästa generation av kisel efter den otroliga framgången med det ursprungliga M1-chippet.

Det har pratats om andra så länge att det började kännas som att Apple lurade oss (var är min lila MacBook Air Tim?).

Med all den spänningen kommer nästan vissheten om besvikelse. Även om det finns några saker som vi tror att Apple kommer att tillkännage vid dagens keynote, finns det också några rykten som vi tror är osannolikt att dyka upp senare (om någonsin).

Om du vill titta tillsammans med horder av andra Apple-fans som väntar runt om i världen, lyssna på WWDC 2022 livestream kl. 10:1 PT / 6:XNUMX ET / XNUMX:XNUMX ET.

Så det här är vad vi väntar på...

1. Rainbow MacBooks är vid horisonten

(Bildkredit: Jon Prosser/Future)

Evenemangets färgglada affischer. Regnbågsdekoration och logotyper. Heck, det är till och med HBTQ+ pride-månad.

Du vill inte missa det! #WWDC22 pic.twitter.com/k1TEnWIEAY4 juni 2022

Se mer

Stjärnorna är i linje när vi äntligen har bekräftelse på att Apple kommer att släppa sin nästa generation av omdesignade MacBook Air-datorer från 2022, i ett färgområde inspirerat av den ursprungliga iMac G3 som släpptes 1997.

Detta kommer inte att vara den första stöten, eftersom den M24-drivna 1-tums iMac-datorn också kommer i en rad ljusa nyanser, men folk har väntat i åratal på att lägga handskarna på en rosa eller grön MacBook.

Det är möjligt att detta bara är ett tillkännagivande och regnbågsversionerna av nya MacBook Air kan ha en försenad release (vi kommer till skälen till det senare), men hur är det med en faktisk avslöjande? Vi korsar alla tummar och tår, och det faktum att Apple Store är stängd idag hjälper till att göra den idén ännu mer verklig.

2. M1 får en spelklar glans / Debut av M2

M1 Ultra interconnect

(Bildkredit: Apple)

Vi fuskar på den här, men försiktighet bör iakttas eftersom vi alla vet att Apple gillar att kasta en kurva.

Vi räknar med att en slutlig version av M1-chippet kommer att tillkännages för specialiserade grafikprojekt som spelutveckling och visuella effekter, eftersom många animationsstudior är utrustade med Apple-hårdvara, eller så kommer M2 att tillkännages och en version av detta chip kommer att fungera. på samma sätt

Det finns till och med en chans att vi kan se båda eventualiteterna. Apple har varit skämtsändan i flera år när det kommer till spelhårdvara, vilket är synd med tanke på dess rötter.

Uppenbarligen skulle den ursprungliga Halo vara en exklusiv Mac, tills Microsoft köpte Bungie, och många spel släpptes först på Apple-datorer innan andra märkeserbjudanden i slutet av 80-talet och början av 90-talet.

Det är säkert att säga att Apple har tappat sin ledning i spelracet, men att lansera ett system optimerat för spel och grafik kan täppa till en av de få hårdvaruluckor som datorjätten fortfarande har. Vi får i alla fall se vem som skrattar i slutet av presentationen om Apple bestämmer sig för att återhämta en del av videospelsmarknaden.

3. Programvara, mjukvara överallt

Apple Store platshållare med animerade huvuden på en svart bakgrund tittar på en Macbook

(Bildkredit: Apple)

Hårdvaruförutsägelser kan vara snåla, men vår tro på att mjukvaru- och appuppdateringar kommer att rulla ut är, ja, orubblig. Det här är trots allt en utvecklarkonferens.

iOS 16, iPadOS 16, watchOS 9 och macOS 13 kommer säkerligen att introduceras vid årets evenemang tillsammans med en mängd nya funktioner. Vi antog att macOS 12 skulle heta Mammoth eller Monterey, och det visade sig vara det sistnämnda vid WWDC 2021. Mammoth kan dock fortfarande vara i strid för macOS 13.

iOS 16 förväntas ge ett nytt utbud av låsskärmsappar och meddelandeuppdateringar och det ryktas att släppas under det tredje kvartalet i år, men Apple är lika fånig som någonsin när det gäller officiella detaljer. Om du vill veta vilka uppdateringar som kommer att släppas över de flesta av Apples hårdvaru-ekosystem kan du lyssna på WWDC-strömmen senare idag.

Och nu när vi har täckt det positiva, här är vad som kommer att göra Apple-fans väldigt ledsna:

1. Ingen uppdaterad 13-tums MacBook Pro...än

Apple MacBook Pro 13-tum (M1, 2020)

(Bildkredit: framtid)

Hårdvaruutgåvor förväntas vara stereotypa, och i vissa fall är det korrekt - iPhones har släppts i ganska jämn takt under de senaste 10 åren, till exempel antar många att det eftersom det ursprungliga M1-chippet släpptes tillsammans med nyare modeller av Mac Mini, MacBook Air och 13-tums MacBook Pro kunde vi se en liknande serie med M2.

Det är inte för mycket av en sträcka, men tillverkningsförseningar i Kina kan innebära att MacBook Pro i pintstorlek kommer att dyka upp senare.

Designen, när den dyker upp, tros vara i stort sett oförändrad från versionen vi såg släpptes 2020, med några få undantag - särskilt kommer det tydligen att vara MacBook som har den kontroversiella Touch Bar.

Under de senaste veckorna har endast två datorprodukter föreslagits att dyka upp på WWDC, som tros vara MacBook Air och en version av Mac Mini (eller potentiellt en ny Mac Pro), vilket lämnar fans av stationerna Apples bärbara datorer arbetar i mörker för några månader till, men som man säger, bra saker är värda att vänta på.

2. Apple VR-headsetet kommer att bli en besvikelse, eller kommer inte att finnas där

(* 3 *)

(Bildkredit: Informationen)

Är det verkligen ett Apple-evenemang om någon form av virtual reality-teknik inte dyker upp? WWDC 2022 är inte annorlunda, och det har varit gott om viskningar om kommande mixed reality-headset under de senaste veckorna när det ständigt överhängande hotet från Metaverse börjar infektera alla stora tekniska varumärken.

Saken är den att vi inte tror att Apple VR-headsetet kommer att vara redo på ett tag, så om vi ser något senare idag kommer det sannolikt att bli smällt i slutet av showen som dess One More Thing-bomb.

Vi föreställer oss att Tim Cook tar på sig en prototyphjälm för att bevisa sin existens, men en faktisk livedemo kan vara månader bort, och det kommer faktiskt (tyvärr) att dröja 2023 innan vi ser något, tack vare rapporterade batteriproblem. teknologi.

3. Akta dig för Rainbow MacBook-rykten

Ja, vi uppskattar att detta är rikt med tanke på att den färgglada MacBook Air-uppdateringen som retades så mycket dök upp först på vår lista över förväntade tillkännagivanden, men det ser verkligen ut som att vi sannolikt kommer att spöka igen medan vi håller på. lägg till en i vår varukorg efter att föreställningen är över.

Bloombergs Mark Gurman förutspår att vi fortfarande kan få en helt ny MacBook Air med det glänsande nya M2-chippet, bara inte i pastell- eller neontoner.

Istället förutspår Apples analytiker att den bärbara datorn kommer att ha de vanliga nyanserna av rymdgrå, silver och guld, med en extra marinblå nyans lånad från 24-tums iMac:s färgglada uppdatering.

Den vanliga idén att nya MacBook Air kommer i en rad "flera färger" är förmodligen överdriven. För närvarande finns den i rymdgrå, silver och guld. Jag skulle inte förvänta mig mer av dessa färger (även om det nya guldet ser mer ut som champagne) än min favorit iMac-färg. pic.twitter.com/vYl56FOikg 3 juni 2022

Se mer

Vi tror till 100 % att regnbågsfärgade MacBook-datorer kommer, men det kan bli en försenad release på grund av tillverkningsrestriktioner som orsakar företaget med frukttema problem efter att många av dess fabriker och monteringslinjer har setts. påverkas av de strikta Covid-19-låsningarna i Kina.

Det är mer vettigt för Apple att minska antalet SKU:er initialt för att leverera den faktiska produkten, och om så är fallet kan vi förvänta oss ett tillkännagivande inom de kommande 12 månaderna om vilka nyanser som kommer att finnas tillgängliga.

Dela detta