3 saker du kan förvänta dig av Apple idag... men 3 anledningar till att du kommer att bli besviken

3 saker du kan förvänta dig av Apple idag... men 3 anledningar till att du kommer att bli besviken

Apple kommer att inleda sin årliga Worldwide Developers Conference (WWDC) idag och det är rimligt att säga att det har varit mycket hype kring vad som kunde tillkännages.

Vissa förutsägelser håller i sig från tidiga releaser som inte dök upp vid tidigare Apple-evenemang, som M2-systemet-på-chip, nästa generation av Apple-kisel efter den otroliga framgången med det ursprungliga M1-chippet.

Det har pratats om det så länge att det började kännas som att Apple var otrogen mot oss (var är min lila Tim MacBook Air?).

Med all den spänningen kommer nästan vissheten om besvikelse. Även om det finns några saker som vi tror att Apple kommer att tillkännage vid dagens presentation, finns det också några rykten som vi tror är osannolikt att dyka upp senare (om någonsin).

Om du vill titta tillsammans med horder av andra Apple-fans som väntar runt om i världen, lyssna på WWDC 2022-liveströmmen klockan 10:1 PT / 6:XNUMX ET / XNUMX:XNUMX.

Så det här är vad vi väntar på...

1. Rainbow MacBooks är vid horisonten

Den bärbara datorn MacBook Air (2022) kommer i en färgstark variant. Visas här på en slående pastellfärgad bakgrund

(Bildkredit: Jon Prosser/Future)

Evenemangets färgglada affischer. Regnbågsdekoration och logotyper. Heck, det är till och med HBTQ+ Pride Month.

Du vill inte missa det! #WWDC22 pic.twitter.com/k1TEnWIEAY 4 juni 2022

Se mer

Stjärnorna är i linje när vi äntligen har bekräftelse på att Apple kommer att lansera sin nästa generation av omdesignade 2022 MacBook Air-bärbara datorer, i ett färgområde inspirerat av den ursprungliga iMac G3 som släpptes 1997.

Detta kommer inte att vara det första bakslaget, eftersom den M24-drivna 1-tums iMac-datorn också kommer i en rad ljusa nyanser, men folk har väntat i flera år på att få sina vantar på en rosa eller grön MacBook.

Detta kan bara vara ett tillkännagivande och regnbågsversionerna av nya MacBook Air kan ha en försenad release (vi kommer in på orsakerna till det senare), men hur är det med en faktisk avslöjande? Vi håller alla tummar och tår, och det faktum att Apple Store är stängd idag hjälper till att göra den idén ännu mer verklig.

2. M1 blir spelklar / M2-debuter

M1 Ultra Interconnect

(Bildkredit: Apple)

Vi fuskar här, men försiktighet bör iakttas eftersom vi alla vet att Apple gillar att kasta en kurvboll.

Vi räknar med att en slutlig version av M1-chippet kommer att tillkännages för specialiserade grafikprojekt, såsom spelutveckling och visuella effekter, eftersom många animationsstudior är utrustade med Apple-hårdvara, eller så kommer M2 att tillkännages och en version av detta chip kommer att fungera . på samma sätt

Det finns till och med en chans att vi kan se båda eventualiteterna. Apple har varit skämtsändan i flera år när det kommer till spelhårdvara, vilket är synd med tanke på dess rötter.

Den ursprungliga Halo skulle uppenbarligen vara en exklusiv Mac, tills Microsoft köpte Bungie, och många spel släpptes först på Apple-datorer innan andra märkeserbjudanden i slutet av 80-talet och början av 90-talet.

Det är säkert att säga att Apple har tappat sin ledning i spelracet, men att släppa ett system optimerat för spel och grafik kan täppa till en av de få hårdvaruluckor som datorjätten fortfarande har. Vi får i alla fall se vem som skrattar i slutet av presentationen om Apple bestämmer sig för att återhämta en del av videospelsmarknaden.

3. Programvara, mjukvara överallt

Apple Store platshållare med animerade huvuden på en svart bakgrund tittar på en Macbook

(Bildkredit: Apple)

Hårdvaruförutsägelser kan vara snåla, men vår tro på att mjukvaru- och appuppdateringar kommer att rulla ut är, ja, orubblig. Det här är trots allt en utvecklarkonferens.

iOS 16, iPadOS 16, watchOS 9 och macOS 13 kommer säkerligen att presenteras vid årets evenemang tillsammans med en mängd nya funktioner. Vi antog att macOS 12 skulle heta Mammoth eller Monterey, och det visade sig vara det sistnämnda vid WWDC 2021. Mammoth kan dock fortfarande vara i strid för macOS 13.

iOS 16 förväntas ge ett nytt utbud av låsskärmsappar och meddelandeuppdateringar och det ryktas att lanseras under det tredje kvartalet i år, men Apple är lika fåniga som vanligt när det gäller officiella detaljer. Om du vill veta vilka uppdateringar som kommer till de flesta av Apples hårdvaruekosystem kan du lyssna på WWDC-strömmen senare idag.

Och nu när vi har täckt det positiva, här är vad som kommer att göra Apple-fans väldigt ledsna:

1. Ingen uppdaterad 13-tums MacBook Pro...än

Apple MacBook Pro 13-tum (M1, 2020)

(Bildkredit: framtid)

Hårdvaruutgåvor förväntas vara stereotypa, och i vissa fall är det korrekt - iPhones har släppts i en ganska konstant takt under de senaste 10 åren, till exempel antar många att det eftersom det ursprungliga M1-chippet släpptes tillsammans med nya modeller av Mac Mini, MacBook Air och 13-tums MacBook Pro kunde vi se en liknande linje med M2.

Det är inte för mycket av en sträcka, men tillverkningsförseningar i Kina kan innebära att MacBook Pro i pintstorlek dyker upp senare.

Designen, när den visas, tros vara i stort sett oförändrad från versionen vi såg släpptes 2020, med några få undantag - framför allt kommer det tydligen att vara MacBook med den kontroversiella Touch Bar.

Under de senaste veckorna har endast två datorprodukter föreslagits att dyka upp på WWDC, som tros vara MacBook Air och en version av Mac Mini (eller potentiellt en ny Mac Pro), vilket gör att stationsfans Apples bärbara datorer kommer att fungera i mörker under en några månader till, men som de säger, bra saker är värda att vänta på.

2. Apple VR-headsetet kommer att bli en besvikelse, eller inte där

(* 3 *)

(Bildkredit: Informationen)

Är det verkligen ett Apple-evenemang om någon typ av virtual reality-teknik inte dyker upp? WWDC 2022 är inte annorlunda, och det har varit mycket surr om kommande mixed reality-headset under de senaste veckorna när det ständigt överhängande hotet från Metaverse börjar infektera alla stora tekniska varumärken.

Saken är den att vi inte tror att Apple VR-headsetet kommer att vara klart på ett tag, så om vi ser något senare idag kommer det troligen att smällas i slutet av showen som deras One More Thing-bomb.

Vi föreställer oss att Tim Cook sätter på sig en prototyphjälm för att demonstrera dess existens, men en faktisk livedemonstration kan vara månader bort, och i verkligheten (förlåt) kommer det att dröja 2023 innan vi ser något, tack vare rapporterade batteriproblem. teknologi.

3. Akta dig för Rainbow MacBook-rykten

Ja, vi uppskattar att detta är rikt med tanke på att den mycket retade färgglada MacBook Air-uppdateringen dök upp först på vår lista över förväntade tillkännagivanden, men det verkar verkligen som om vi sannolikt kommer att bli spökade igen medan vi håller på. Lägg en i vår varukorg efter att föreställningen är slut.

Bloombergs Mark Gurman förutspår att vi fortfarande kan få en helt ny MacBook Air med det glänsande nya M2-chippet, bara inte i pastell- eller neontoner.

Istället förutspår Apple-analytikern att den bärbara datorn kommer att ha de vanliga nyanserna av rymdgrå, silver och guld, med en extra marinblå ton hämtad från den färgglada uppdateringen av 24-tums iMac.

Den utbredda idén att nya MacBook Air kommer i en rad "flera färger" är förmodligen överdriven. För närvarande finns den i rymdgrå, silver och guld. Jag skulle inte förvänta mig mer av dessa färger (även om det nya guldet ser mer ut som champagne) än min favorit iMac-färg. pic.twitter.com/vYl56FOikg 3 juni 2022

Se mer

Vi tror till 100 % att regnbågsfärgade MacBooks kommer att anlända, men det kan bli en försenad lansering på grund av tillverkningsrestriktioner som orsakar problem för företaget med frukttema efter att många av dess fabriker och monteringslinjer har setts. påverkas av strikta Covid-19-låsningar i Kina.

Det är mer vettigt för Apple att minska antalet SKU:er initialt för att leverera den faktiska produkten, och om så är fallet kan vi förvänta oss ett tillkännagivande inom de närmaste 12 månaderna om vilka nyanser som kommer att finnas tillgängliga.