EU säger att Apple måste lägga till laddningsportar

Demokratiska senatorer uppmanade USA att följa Europeiska unionens (EU) exempel och kräva att smartphonetillverkare, inklusive Apple, antar en gemensam laddningskabel. (öppnas i en ny flik)

Från 2024 kommer alla mobiltelefoner, surfplattor, e-läsare, hörlurar, digitalkameror, headset och hjälmar, bärbara spelkonsoler och bärbara högtalare att behöva inkludera en USB Type-C-port, ett beslut enligt EU kommer att spara 250 miljoner euro ett år och undvika 11,000 XNUMX ton elektronikavfall.

Nyheten gick obemärkt förbi över Atlanten och i ett brev till USA:s handelsminister Gina Raimondo hävdade senatorerna Ed Markey och Elizabeth Warren, med stöd av oberoende Bernie Sanders, att liknande lagstiftning i USA skulle gynna konsumenterna och hjälpa miljön. .

Äntligen en Brexit-utdelning?

"Denna policy har potential att avsevärt minska e-avfall och hjälpa konsumenter som är trötta på att behöva leta igenom lådor fulla av trassliga laddare för att hitta en kompatibel sådan eller köpa en ny", står det i brevet. "EU har agerat klokt i allmänhetens intresse genom att ta sig an kraftfulla teknikföretag i denna konsument- och miljöfråga. USA borde göra detsamma.

Varje drag i USA skulle sannolikt möta motstånd från Apple, som är den mest anmärkningsvärda tillverkaren som för närvarande inte använder USB-C, och föredrar sin egen proprietära Lightning-kontakt för iPhone.

Han kommer att påverkas oproportionerligt mycket av de nya EU-reglerna och har konsekvent motsatt sig alla mandat, med argumentet att det skulle strypa innovation och skapa en enorm mängd avfall när konsumenterna gör sig av med sina gamla Lightning-laddare.

Storbritannien, kanske intresserad av att betona att Storbritannien är fritt från så kallad Bryssel "byråkrati" i en post-Brexit-värld, sa att det inte "för närvarande" överväger (öppnas i en ny flik) att göra detsamma. Trots denna hållning kommer brittiska konsumenter sannolikt att påverkas av EU:s regler.

Via BBC (öppnas i en ny flik)

Dela detta