Miles de servidores VNC acaban de dejar abiertos en linea

Ledande lösenordshanteringsföretag, 1Password, har precis släppt en ny "logga in med"-funktion, som låter användare spara och autofylla de referenser de använder för tredjepartsleverantörer av "single sign-on".

Single sign-on (SSO) tillåter anställda att logga in på flera konton med en enda, säker identitet, istället för att skapa och hantera separata användarnamn och lösenord för varje webbplats.

Tredjepartsleverantörer som stöder det nya tillägget inkluderar Google, Apple, Facebook, Twitter, Microsoft, Okta och GitHub.

Varför lanseringen?

Även om SSO definitivt är ett användbart verktyg för många användare, hävdar 1Password att ha identifierat några problem med tillvägagångssättet.

"Även om enkel inloggning är till hjälp för att minska antalet lösenord som krävs, är det fortfarande svårt för användare att veta vilken tredjepartsleverantör som användes. [för att skapa ett konto], säger Steve Won, produktchef på 1Password.

"Vår nya webbläsartilläggsfunktion lindrar detta problem genom att tillåta användare att ansluta till sina favoritappar och webbplatser med bara ett klick."

Företaget avslöjade nyligen forskning om att mer än en fjärdedel (26%) av de anställda har slutat göra något på jobbet för att slippa besväret med att logga in, medan nästan hälften av de anställda använder konton som Google eller Facebook för enkel inloggning för att fungera. .

Var kan jag registrera mig?

Den nya lösningen är för närvarande tillgänglig för 1Password-kunder som använder hem- eller jobbkonton och kommer att innehålla stöd för de flesta större webbläsare, inklusive Chrome, Firefox, Brave och Edge.

1Password har varit aktiva med att implementera ny teknik. I november 2022 meddelade Won att Password Manager kommer att lägga till stöd för lösenord, den framstående biometriska inloggningsstandarden, med start 2023.

Dela detta