Boost Mobile återkommer som Boost Infinite och kan göra din telefonplan billigare

Boost Mobile återkommer som Boost Infinite och kan göra din telefonplan billigare

Boost Mobiles nya nätverk, kallat Boost Infinite, kommer att lanseras i höst och en källa inom företaget säger till oss att förvänta oss "betydligt lägre priser än Big 3", vilket indikerar att det nya nätverket kommer att försöka underskatta Verizon, AT&T och T Mobile . .

Företaget har inte gjort någon officiell kommentar om prissättning eller lansering, förutom att upprepa att ett tillkännagivande och ett erbjudande kommer att göras under hösten. Det nya nätverket, som ägs av satellitleverantören Dish Network, har lanserat en webbplats (öppnas i en ny flik) för att samla in information från intresserade potentiella kunder.

Dish Network förvärvade varumärket Boost Mobile samt en del av nätverkets trådlösa spektrum som en del av ett multilateralt avtal när T-Mobile och Sprint gick samman. Som en del av affären måste Dish öppna Boost för nya affärer till "mitten av 2022." Nätverket kommer att fungera på en blandning av AT&T- och T-Mobile-nätverk med hjälp av Dish Networks eget trådlösa spektrum. Dish har redan demonstrerat sina nätverksmöjligheter i Las Vegas, där de driver ett 5G-nätverk.

Dish Network-versionen av Boost Mobile har haft flera hicka sedan projektet startade. Dish har alltid planerat att migrera Boost till sin nya teknik, från det gamla nätverket som Sprint använde för att driva varumärket. Samtidigt stängde den nya T-Mobile/Sprint av det gamla nätverket tidigare än Dish förväntade sig.

Förutom den nya ryggraden sa Dish att de hade några nya idéer om hur man säljer trådlösa planer. Det har förekommit antydningar om att användare som betalar månadsvis för data på något sätt kan krediteras för den data som de inte kommer att använda. Chefer använde termer som "Web 3.0" och "digital valuta", vilket fick våra vänner på The Verge att dra slutsatsen (öppnas i en ny flik) att Boost på något sätt kommer att kreditera dig med kryptovaluta. Det är mer som att chefer kastar ut buzzwords för att annonsera, men vi avvaktar och ser hur de faktiska planerna fungerar.

Analys: Sugen på att tävla

Förutom spänningen med ny teknik kommer det att vara spännande för den amerikanska marknaden att se konkurrens från en fjärde mobiloperatör igen. Det finns liten skillnad mellan priser och avtalsalternativ bland amerikanska mobiloperatörer, och priserna är i allmänhet överdrivna. Det är en lättnad att höra en Dish-chef, men tyst, säga att Dish's Boost Mobile kommer att konkurrera på pris.

Jag är också intresserad av att höra nya idéer om hur man hanterar prissättning och kunddata, även om de idéerna verkar långsökta för tillfället. Är det nonsens av en operatörschef att föreslå ersättning till prenumeranter med kryptovalutor? Låt mig se krypton först. Om Boost vill sälja mig en NFT av min nästa Samsung Galaxy-telefon är jag med.

Det som inte är dumt är att respektera kunder som betalar för obegränsad data. Nuförtiden, när en operatör talar om obegränsad service, lämnar den de oundvikliga begränsningarna åt sidan. På T-Mobile är jag obegränsad tills jag inte är det, då blir 5G-delen av min Samsung Galaxy S21 Ultra 5G värdelös eftersom T-Mobile saktar ner mig. Det är uppfriskande att höra en operatör prata om att få tillbaka ett obegränsat antal abonnenter istället för att dra tillbaka dem.